F1: McLaren sa s Hamiltonom nedohodol na podmienkach, prichádza Perez

28.09.2012 Celý región

Londýn 28. spetembra (TASR) - Šéf tímu F1 McLaren Martin Whitmarsh v piatok zdôraznil, že stajňa urobila všetko pre to, aby si udržala britského pilota Lewisa Hamiltona. Ten sa ale rozhodol pokračovať v kariére v nemeckom tíme Mercedes.

"Vyskúšali sme všetko možné, aby sme dali dobrú ponuku. Na podpis však potrebujete dvoch. Nedohodli sme sa na podmienkach a naše cesty sa rozišli," vysvetlil funkcionár v rozhovore pre Sky Sports News.

Whitmarsh sa v tejto chvíli pozerá smerom dopredu. Do tímu prichádza mexický mladík Sergio Perez a zostáva skúsený Jenson Button. "Máme majstra sveta, ktorý vyhral štrnásť Veľkých cien. Jenson má skúsenosti. Máme tiež inteligentného, šarmantného a skromného mladíka, ktorý je hladný po úspechoch. Prichádza sem s ambíciou stať sa v budúcej sezóne svetovým šampiónom," dodal.

Mercedes si zabezpečil služby Hamiltona na nasledujúce tri roky. Medializované šumy sa tak stali skutočnosťou.

"Je čas aby som čelil novej výzve a som nadšený, že svoj nový štart absolvujem v Mercedes AMG Petronas Formula One Team. Pojem Mercedes-Benz je obrovskou tradíciou motoršportu, spoločne s jeho vášňou pre víťazstvá, ktorá je aj mojou charakterovou vlastnosťou. Spolu môžeme rásť a verím, že dokážem viesť 'strieborné šípy' k naplneniu nášho spoločného cieľa, ktorým je majstrovský titul," komentoval podpis novej zmluvy 27-ročný Hamilton, ktorý bude tvoriť tím s Nemcom Nicom Rosbergom.

Prestup britského majstra sveta z McLarenu, teda zo stajne, kde od začiatku kariéry v F1 pôsobil, znamená aj koniec pôsobenia Michaela Schumachera pri tíme. "Mal som v Mercedese tri skvelé roky, ktoré však nepriniesli také športové výsledky, aké sme si všetci predstavovali. Chcem sa poďakovať tímu za dôveru, chlapcom za neustále nasadenie. Teraz sa už však chcem sústrediť na najbližšie preteky," poskytol nemeckým novinárom svoje stanovisko sedemnásobný majster sveta bez náznaku informácie, kam povedú jeho kroky po sezóne.
 

Vyberte región